VVD Tweede Kamerlid Thierry Aartsen bezoekt Oertijdmuseum Boxtel

Op vrijdag 12 oktober 2018 zal Thierry Aartsen, Tweede Kamerlid namens de VVD, een bezoek brengen aan het Oertijdmuseum in Boxtel.


Eerder dit jaar was een groot deel van de fractie van de Brabantse VVD op uitnodiging van VVD Boxtel te gast in Boxtel en dit bezoek begon bij het Oertijdmuseum. Wij zijn trots op dit prachtige museum, dat de combinatie van toerisme, cultuur en wetenschap verbindt. Vanuit het hele land trekt het museum bezoekers van alle leeftijden met een zeer uitgebreide collectie fossiele vondsten en wist het zelfs zeer recent een origineel Diplodocus skelet te bemachtigen. Ook internationaal staat het Oertijdmuseum op de kaart en wist zich op te werken tot de top 10 van Noord-Brabant.

De unieke combinatie van museum en wetenschap dient onder een eerlijk subsidiebeleid te vallen, zo vinden wij. Dit is echter niet het geval. Lokaal, provinciaal en landelijk is er geen sprake van enige structurele subsidie, waardoor een oneerlijke concurrentiepositie ontstaat en het steeds zwaarder wordt om toekomstbestendig te ondernemen.

Zowel de Brabantse- als de Boxtelse VVD is van mening dat dit geen eerlijk beleid is en wij willen hiervoor de aandacht vragen in Den Haag. Met het bezoek van Thierry Aartsen hopen wij dat het Oertijdmuseum Boxtel ook in de landelijke politiek de aandacht en erkenning krijgt die het verdient en daardoor de financiƫle ruimte krijgt om verder te bouwen aan een goed gefundeerde toekomst.