VVD inbreng over bestuursakkoord

© VVD Boxtel


Op 23 feb. werd het nieuwe Boxtelse bestuur gepresenteerd bestaande uit de drie lokale partijen Balans, Combinatie95 en Inbox. Wij hebben tijdens het debat op het bestuursakkoord benoemd dat een aantal belangrijke zaken wat ons betreft prominenter in dat akkoord hadden moeten staan. Vooral woningbouw en verkeer.
Zoals bekend lopen we in Boxtel achter met woningbouw. Wij hadden in de verkiezingscampagne de suggestie gedaan om één wethouder (parttime) alléén voor woningbouw verantwoordelijk te maken, zodat er grote stappen kunnen worden gezet. Helaas komt woningbouw in dit nieuwe college onder verantwoordelijkheid van twéé wethouders, die er ook tal van taken naast doen. Wij hopen dat we ongelijk krijgen, maar we vrezen dat op deze manier onvoldoende daadkracht wordt georganiseerd.
Verder vinden we het een gemiste kans dat geen concrete ambities worden genoemd op de aantallen te bouwen nieuwe huizen.
Dan verkeer. Tot onze spijt blijft veel, zoniet alles, bij hetzelfde. VVD heeft een visie op verkeer die zeer vergelijkbaar is met die van Balans, maar daarvan is niets terugkomen in het Boxtelse bestuursakkoord. Volgens ons zijn de maatregelen die al jaren op uitvoering wachten, niet de juiste maatregelen voor Boxtel. Dus ook hier zullen we blijven pushen op betere oplossingen.
We hebben ons bereid getoond om samen met het college op te trekken naar onze lokale ondernemers. Het nieuwe bestuur heeft expliciet uitgesproken de contacten met de ondernemers te gaan verbeteren en daar kan de VVD uiteraard bij helpen. Dezelfde steun hebben we uitgesproken op het gebied van belastingen. Men is voornemens om de lokale lasten jaarlijks alleen met de inflatie te laten stijgen. Ook dit is een prima koers, wij zullen de coalitie hierin steunen. En tot slot zijn we altijd bereid om onze contacten aan te spreken bij de diverse VVD collega’s in andere gemeentes en in de provincie. Een college dat alleen uit lokale partijen bestaat heeft die hulp hard nodig.
En tot slot hebben we vanzelfsprekend onze succeswensen overgebracht.