Verkiezingsprogramma

kandidaten De Boxtelse VVD

De gemeente bestaat uit vier dorpen, ieder met een eigen karakter. Boxtel, Liempde  en Lennisheuvel maken al langer deel uit van onze gemeente en vanaf 1 januari  2021 komt met Esch ook de “glimlach van Brabant” erbij. Deze dorpen hebben en  houden hun eigen identiteit en hechte dorpsgemeenschap. Deze diversiteit is een  kracht van onze gemeente Boxtel.  

De VVD wil een gemeentebestuur dat bewoners en ondernemers de ruimte geeft om  van elk prachtig dorp te genieten. De gemeente hoeft zich niet met je dagelijks leven  te bemoeien, maar moet ervoor zorgen dat de basis op orde is. Geen hoge  belastingen en belemmerende regels, wel een goede bereikbaarheid met de auto én  fiets en voldoende betaalbare woningen.  

In de afgelopen jaren is de gemeente er onvoldoende voor de inwoners geweest. Er  is nauwelijks gebouwd in de gemeente, ondanks de grote vraag. Er is een flink  begrotingstekort opgebouwd, ondanks de economische voorspoed. Er komen maar  geen oplossingen voor de verkeersproblemen in Boxtel, ondanks het feit dat deze al  tientallen jaren spelen.  

Boxtel verdient beter, namelijk:  

  • 2.000 nieuwe huizen en een wethouder woningbouw, die dit mogelijk maakt;
  • Investeren in het verkeer en een autoweg onder de dubbele spoorwegovergang;
  • Begroting op orde zonder belastingverhoging.  

De VVD wil een gemeente die er is voor de inwoners. Een gemeente die de lokale  problemen oplost en benaderbaar en betrouwbaar is voor inwoners en ondernemers.  Dit vergt soms moeilijke keuzes. De uitgaven aan het duurzaamheidsbeleid en de  bovenwettelijke uitkeringen kunnen niet doorgaan met de huidige tekorten.  Nieuwbouw en verbeterde infrastructuur moeten bovenaan het prioriteitenlijstje  komen. Dit betekent dat de knoop wordt doorgehakt in dossiers die al jarenlang  lopen zodat Boxtel door kan.