Woningbouw

Standpunten VVD woningbouw

Woningbouw VVD

In Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch is het goed wonen. Centraal in Brabant  met alle voorzieningen en toch een eigen dorps karakter. Wanneer je over straat  loopt, zie je bekenden. Onze kinderen gaan naar dezelfde scholen en sportclubs.  

Het is daarom belangrijk dat er in de gemeente Boxtel voldoende woningen worden  gebouwd. Voor iedere groep hoort er een plek te zijn in de gemeente; starters,  gezinnen en senioren. Nieuwe woningen zijn bovendien noodzakelijk om jonge  mensen een kans te geven in het eigen dorp te blijven of te komen wonen. Zonder  de bouw van nieuwe woningen hebben deze jongeren geen andere keuze dan te  vertrekken. Dit leidt tot vergrijzing van de dorpen en het verdwijnen van  voorzieningen. We hebben dynamiek nodig om een aantrekkelijke gemeente te  blijven.  

In de afgelopen jaren is er veel te weinig gebouwd in onze gemeente. Van alle  gemeenten in Brabant, staat Boxtel onder aan de lijst van gemeenten waar  voldoende gebouwd wordt. Dat komt doordat de gemeente de afgelopen jaren hier  onvoldoende aandacht aan heeft besteed. Het college heeft geen keuzes gemaakt,  er was geen regie. Daardoor zien we overal in Brabant de bouwkranen staan,  behalve in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel!  

Dit moet anders. De VVD wil bouwen in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch.  Voor ons wordt dit de topprioriteit van de gemeente.  


Bekijk onze video woningbouw op youtube: link


Een gemeente die vaart maakt met bouwen:  

  • Een (parttime) wethouder woningbouw: De VVD wil iemand in het college die  exclusief aan de slag gaat met het bouwen van zoveel mogelijk woningen. Een  wethouder die de ambtenaren achter hun broek aan zit. Een wethouder die de  projectontwikkelaars aan het werk zet. Een wethouder om te bouwen in onze  gemeente!  
  •  Een harde doelstelling in het college-akkoord: 2.000 nieuwe woningen in de  gemeente Boxtel, binnen de komende collegeperiode. Dit zeer ambitieuze doel is  noodzakelijk om de achterstand van de afgelopen jaren in te lopen. Er is behoefte  aan bouw in alle segmenten, van starterswoning tot topsegment.  
  • Keuzes maken: 2.000 nieuwe huizen zijn alleen mogelijk als er moeilijke keuzes  worden gemaakt. Er zijn nog veel lege plekken in Boxtel die opgevuld kunnen  worden, maar om iedereen een betaalbare en passende woning te bieden willen  wij ook zo snel mogelijk besluitvorming over een nieuwe uitbreidingslocatie.  
  • Blokkades voor de bouw: Het groene beleid van de gemeente wordt kritisch  geëvalueerd. Rondom de Dommel en in de natuurgebieden wordt niet gebouwd,  maar niet iedere groenstrook is heilig. In bomen kun je niet wonen.  
  • Bouwen in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch! De VVD wil bruisende dorpen  waar het mogelijk is lokaal naar school te gaan en te winkelen. Boxtel heeft  woningbouw nodig om de bevolkingsgroei op te vangen en de kleinere dorpen niet  te laten vergrijzen.