Veiligheid

Je woonplaats is een veilige plek. De kinderen spelen buiten. Op ieder tijdstip én op iedere plek hoor je met een veilig gevoel over straat te kunnen. Hulpdiensten zetten zich hiervoor iedere dag in. Deze helden verdienen onze waardering, daarom moet de gemeente alle ondersteuning bieden die zij kan geven. Dat is ook broodnodig. De politiecapaciteit staat immers onder druk. In heel Brabant rukt drugscriminaliteit op.

Veiligheid De Boxtelse VVD

Je woonplaats is een veilige plek. De kinderen spelen buiten. Op ieder tijdstip én op  iedere plek hoor je met een veilig gevoel over straat te kunnen. Hulpdiensten zetten  zich hiervoor iedere dag in. Deze helden verdienen onze waardering, daarom moet  de gemeente alle ondersteuning bieden die zij kan geven. Dat is ook broodnodig. De  politiecapaciteit staat immers onder druk. In heel Brabant rukt drugscriminaliteit op.  

Wij willen dat de gemeente zichtbaar aan veiligheid werkt door handhavend op te  treden als de regels worden overtreden. We vinden het normaal dat je van  andermans spullen afblijft. Iedereen moet zich veilig over straat kunnen bewegen.  Geweld is helemaal uit den boze. Hufters die dit verpesten, pakken we hard aan.  Hulpverleners en anderen die zich voor de publieke zaak inzetten, horen ongestoord  hun werk te kunnen doen. Gemeente en politie horen hard op te treden tegen  mensen die hen bedreigen of aanvallen. Ze hebben hiervoor de bevoegdheden  gekregen en die moeten ze ook durven inzetten.  

Zichtbaar zorgdragen voor veiligheid:  

  • Bijhouden van het aantal incidenten in de gemeente. De politiecapaciteit is te laag.  Het is onacceptabel dat aangiftes niet worden opgepakt, omdat er onvoldoende  menskracht is. Het risico bestaat dat slachtoffers helemaal geen aangifte meer  doen. De gemeente moet dit landelijk aan de orde stellen. Om dit te kunnen doen  is het van belang dat er cijfers zijn. Daarom gaat de gemeente onderzoeken of en  hoeveel incidenten niet worden gemeld bij de politie en hoeveel aangiften blijven  liggen.  
  • Cameratoezicht in het centrum. In de afgelopen jaren zijn er weer ernstige  geweldsincidenten geweest. De politie kan niet overal bij zijn. Daarom is het van  belang dat er camera’s hangen, zodat daders achteraf kunnen worden aangepakt.
  • Drugscriminelen aanpakken met alle bevoegdheden die de gemeente heeft. De  gemeente kan optreden tegen drugscriminaliteit, bijvoorbeeld door een pand te  sluiten. Dit is een belangrijke aanvulling op het werk van politie en moet zo veel  mogelijk worden ingezet.  
  • Investeren in buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s). De gemeente kan  niet bepalen hoeveel politieagenten worden ingezet, maar wel BOA’s in dienst  nemen. BOA’s kunnen zichtbaar bijdragen aan de veiligheid en  veiligheidsbeleving, bijvoorbeeld door in avonduren toezicht te houden op de  speelveldjes en andere hangplekken.