Ondernemen

De VVD steunt lokale ondernemers in hun initiatieven door belemmeringen en bureaucratie weg te nemen. Minder regels, gewoon doen!

Ondernemen VVD Boxtel

Een bloeiende economie zorgt voor werk en bedrijvigheid. Ondernemers zijn hierin  onmisbaar, want het zijn ondernemers die investeren in nieuwe ideeën en  innovatieve technieken. Het midden- en kleinbedrijf is dé banenmotor van de  gemeente. Als het goed gaat met de lokale ondernemers, dan gaat het goed met de  gemeente. Ondernemers weten zelf het beste hoe zij hun bedrijf willen runnen. Dat  hoeft de gemeente ze niet te vertellen. Door ondernemers de ruimte te geven,  stimuleert de gemeente ondernemers om te kunnen en te blijven ondernemen.  Daarom willen wij lagere belastingen en minder regels.  

De VVD wil lokale ondernemers ondersteunen in hun initiatieven door  belemmeringen en bureaucratie weg te nemen, zodat alle energie kan worden  gestoken in het versterken van de lokale economie.  

Ruimte voor groei:  

  • Een uitbreiding van Ladonk. Boxtel is niet alleen een fijne gemeente om te wonen,  ook veel bedrijven willen zich hier vestigen. Nieuwe bedrijven in Boxtel leveren  werk op. De VVD wil daarom een uitbreiding van het bedrijventerrein Ladonk. Ook  in Liempde is behoefte aan nieuwe bedrijfsgronden. 
  • Flexibele winkeltijden toestaan. Winkeliers kunnen zelf heel goed bepalen wanneer  hun winkel open of dicht gaat. Daar hebben ze geen gemeentebestuur voor nodig.  De huidige winkeltijdenwet geeft de gemeente de mogelijkheid om winkeltijden  flexibel in te richten, zodat ze zelf kunnen kiezen of zij op bijvoorbeeld zondag open  willen zijn. Wij willen dat gemeente Boxtel hier zo soepel mogelijk mee omgaat. 
  • Ruime mogelijkheden voor ondersteunende horeca, bijvoorbeeld de mogelijkheid  voor een kledingwinkel of kapper om een drankje te schenken aan klanten.   Verlenging van de geldigheidsduur van bestaande en nieuwe vergunningen waar  dat kan. 
  • Vergunningen waar mogelijk afschaffen, samenvoegen of vervangen door een  meldingsplicht of algemene regels.
  • De precariobelasting wordt afgeschaft omdat dit de gemeente nauwelijks iets  oplevert en ondernemers onnodig tijd kost. 
  • Dat ondernemers maximaal één aanslag per jaar van de gemeente krijgen, waarop  alle lokale lasten staan vermeld. 
  • Zoveel mogelijk overbodige, tegenstrijdige, nutteloze en niet te handhaven regels  schrappen. 
  • Bedrijven hebben de verantwoordelijkheid om zich aan afspraken te houden. Grote  bedrijven hebben een grote verantwoordelijkheid. VION is als groot bedrijf  belangrijk voor de economie. Tegelijkertijd levert VION veel stankoverlast. Wij  willen dat de gemeente vinger aan de pols houdt wat betreft stankvoorschriften en  met VION in gesprek gaat. 
  •  Toerisme in de hele gemeente mogelijk maken door eenvoudig toestemming te  geven voor gasthuizen of een hotel in de dorpen en het buitengebied.