Centrum

centrum Boxtel VVD

Boxtel heeft een praktisch centrum. Alle winkels die we regelmatig nodig hebben zijn  er. In het weekend is het gezellig druk in het winkelgebied. Als we willen genieten  van een hapje of een drankje, is er in de gemeente Boxtel voor ieder wat wils.  Tijdens carnaval wordt er ouderwets gefeest in de kroegen, maar ook bij kleinere  evenementen komen we graag opdagen.  

Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de ondernemers van de mooie winkels, bars en restaurants in het centrum.  

De VVD wil een gemeente die kansen geeft aan deze ondernemers om zich te  ontplooien. Een winkelgebied dat aantrekkelijk is voor het lokale publiek en met  gezellige horeca. Daar profiteren we allemaal van.  

Ondernemers ondersteunen om een mooi centrum te maken:  

  • De markt aantrekkelijker maken voor horeca en evenementen. In overleg met de  centrumondernemers is seizoensparkeren (autovrij in het terrasseizoen) een optie.  De gemeente stimuleert actief evenementen die publiek naar het centrum trekken. 
  • Het centrum bereikbaar houden voor de auto en de verkeerssituatie op de markt  verduidelijken.
  • Cameratoezicht in het centrum, zodat incidenten in het weekend kunnen worden  aangepakt. 
  • Inzetten op een gezellig, divers en compact winkelgebied. Ruime mogelijkheden  bieden om winkelpanden om te zetten naar woonruimte om leegstand te  voorkomen. 
  • Het ondersteunen van creatieve ideeën van ondernemers, bijvoorbeeld door het  afgeven van vergunningen. 
  • Een winkelvisie voor de hele gemeente Boxtel. Winkelcentra, centrum en  buurtwinkels zitten elkaar nu soms in de weg. Groei van winkels moet mogelijk zijn,  maar alleen als dit past binnen de gemeente.